July 17, 2010

Buying 'beauty foods' the Malaysians' way

Location: Pasar Simpang, Taiping, Perak
Camera: Motorola V3 Razr
Date Taken: 10 July 2010

Ever wonder why our country is so unique? Take a look at these few snapshots.






In Malaysia, in order to get these 'beauty foods', doesn't mean you have to drive yourself to hypermarket like Tesco, Carrefour, and Giant. Unlike here, Western countries don't have what so called 'wet market', where you can hear bargains between the seller and the customer. Quality food, with a decent price. Where else you can have this kind of situation?

Proud to be a Malaysian.


Suka entri ini? Share dengan rakan-rakan..

8 comments:

Hapiz Rahman said...

aku faham apa yang ko cuba sampaikan..

Joy Kalonas said...

Bagus2.. hehehe..

rhapsody LiN said...

huhu... so sarcastic..
so called malaysian style

Joy Kalonas said...

care to elaborate, rhapsody LiN?

lyndaa said...

betul.. sepatutnya kite kene rasa bertuah sebab masih ada lagi raw food camni..ari tu tgk tv org barat telur tu hanya utk buat kek, makan telur dalam tube.. huhuhu terung tak penah jumpe... sayur2 lain tu tak tau laaa..
agaknye mahal kot makanan mentah camni...

Joy Kalonas said...

betul tu, bertuah, hehe. sayur ada jual disana, cuma di supermarket saje la. dan pemilihan pun terhad. buah-buahan tropika? jangan harap ler nak jumpa. kalau bernasib baik tu jumpa ler 'papaya'. even Americans pun tak tau macam mana rupa buah 'Pineapple' sebelum dikupas!

lyndaa said...

hahakk!! kalau satu ari pegi oversea, nak bawak buah2an tropika dengan sayur2an... hehehe boleh eksyen sket ngan dorang :P

Joy Kalonas said...

tak lepas.. nanti kena tahan dgn imigresen. benda2 basah tak boleh bawa masuk =)

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts with Thumbnails