July 24, 2010

Makan KFC di hujung minggu cara SS

Bulan lepas aku ada berkongsi dengan para pembaca akan tips untuk menikmati hidangan ayam di KFC secara sihat. Ramai yang suka dengan tip-tip tersebut, syukur. Tapi nak tahu la juga, berapa ramai yang praktikkannya?

Ayam yang baru dibeli, masih panas lagi ni..


Oh, tetapi kenapa kedua-duanya bahagian dada? Spicy pula tu. Nak tahu kenapa? Sila rujuk di sini.


Dah boleh makan ke ni? Nanti dulu, kita buat sedikit modifikasi.


Ok, dah siap. Baru boleh makan (selepas dibuang kulit, dan lebihan minyak dilap sedikit menggunakan tisu).


Suka entri ini? Share dengan rakan-rakan..

10 comments:

conteng conteng said...

suka pinggan corelle itu. mana dapat.

Keretapi said...

tapi original lah yang terbaikkk. alamak camne ni.

kalau makan burger KFC yg kecik tu, alah 5 ringgit je kot, menggemukkan tak?

aque said...

kenape yang sedap tu yang x ley makan..(T_T)~
wa.. sadis3.....

mi3ra said...

hehe
rase takkan buat sbb yg dbuang tu paling sedap :P
tp skrg dh jarang mkn kfc
kurangkn fast food :P

FeeQ said...

LOL

Joy Kalonas said...

Conteng2: mana kamu tahu itu pinggan corelle?

Keretapi: asalkan pada kuantitinya (kalori), takkan menggemukkan.. btw, spicy lagi ada 'rasa' daripada 'original', which means lagi sedap. Hehehe.

aque: kerana yang sedap tu, kalau selalu diambil akan jadi racun. konsep paling mudah dalam dunia ni untuk hidup sejahtera; bersederhanalah..

mi3ra: bagus lah kalau dah kurangkan fast food =)

FeeQ :)

i-SYA said...

awak buat saya terliur. huuu~

Joy Kalonas said...

i-SYA, nak tak? ambil la seketul lagi tu =)

farah said...

berat sy skrg ni 105 kg..sy ni jual nasi lemak.huhu..tp berani cakap la..sy x mkn ns lmak yg sy bt sndri sbb tau kalori tinggi. blh x bg tau cm ne nk diet sbb rutin kerja sy ni x menentu. pagi2 kul 4 dah bangun. mask nasi n goreng kueh.smpai kul 6. tghri lak bt kueh sampai petang. so kdg2 skip gak waktu makan. leh bg panduan yg lebh sihat x....

Joy Kalonas said...

rutin cik farah, ok, memang pack dengan kerja seharian, which is also ok.. tapi saya perlukan maklumat diet cik farah sebelum menghuraikan dengan lebih lanjut.. apa kata cik farah share masalah ni di facebook, senang kawan-kawan yang lain pun boleh belajar sekali.. ok? saya tunggu cik farah di sana ;)

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts with Thumbnails